Potvrđene su najave Zračne luke Zagreb da pregovaraju sa nekoliko poznatih avio-kompanija o novim letovima prema glavnom gradu Hrvatske. Među ostalim tu su ČSA Czech Airlines, Air Serbia i Etihad Airways.

Pregovori sa Češkom privode se kraju, pa su letovi Prag – Zagreb već u planovima za ljeto. Od kraja 2012. godine nije bilo letova iz Češke za Zagreb, jer je češka nacionalna kompanija prenijela svoj ugovor u CCA – Central Connect Airlines. No, tijekom prošle godine taj je tvrtka zatvorena, pa su i letovi putem nje okončani.

U pregovorima su i novi letovi iz Beograda sa Air Serbia, međutim direktor zračne luke Zagreb Airlines nije želio ulaziti u detalje.

Hrvatska nema povezane direktne letove prema Kanadi još od 2008. godine, pa se sada počinje pregovarati sa dvije kanadske kompanije o letovima za Toronto tijekom 2015. Do kraja godine bit će pokrenuti i pregovori sa avio-kompanijama iz Italije i Poljske.

Već su osigurani komercijalni letovi za Zagreb iz Rima i Amsterdama putem kompanija Etihad Regional i KLM Cityhopper.

Croatia Airlines je u protekloj godini osjetila popriličan pad broja putnika. Uprava tvrtke boji se da će prioritet putovanja preuzeti nove kompanije sa nižim tarifama svojih putovanja, pa ovim pregovorima pokušavaju zadržati prvenstvo kao nacionalna turistička kompanija.