Što je Frequent Flyer Program?

Frequent Flyer Program je usluga pružena od strane zrakoplovne kompanije sa svrhom nagrađivanja svojih stalnih putnika. Putnici koji su uključeni u program dobivaju bodove na račun prijeđenih milja avionom. Obračunati bodovi ( milje ) mogu se iskoristiti za dobivanje besplatne karte, premještaj u viši razred putovanja (upgrade) ili za druge usluge i ponude zrakoplovne kompanije.

Ako često letite avionom, preporučamo da otvorite korisnički račun sa zrakoplovnom kompanijom sa kojom putujete. Najveće svjetske alijanse kao što su Star Alliance, Sky Team i One World, u čijem su članstvu vodeće svjetske zrakoplovne kompanije, nude korisnicima jedinstven sustav frequent flyer programa

U nastavku smo za Vas pripremili linkove na stranice zrakoplovnih kompanija i njihovih klubova kako bi se što lakše uključili u njihov FF program.

Miles More miljeMiles & More najveći je program nagrađivanja putnika (frequent flyer program) u Europi. Sudjelujući u programu, članovi prikupljaju milje letenjem, unajmljivanjem vozila, odsjedanjem u hotelu ili potrošnjom preko cobrand kreditnih kartica Miles & More.

Postanite član kako biste odmah počeli prikupljati milje za letove  sa Croatia Airlines-om, Jat Airways-om, Adria Airways, Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines

Link za učlanjenje u Miles & More program

 

SkyTeam prevozi više od 400 milijuna putnika svake godine, i to na oko 845 destinacija. Njegovi članovi uključuju Air Europa, Air France, Alitalia, Aeroflot, Aeromexico, Continental Airlines, Czech Airlines, KLM, Delta Airlines, Korean Air i još neke prijevoznike. Združivanje pokriva velik broj gradova na svakom kontinentu u svijetu.

Oneworld

Prevozeći oko 320 milijuna putnika godišnje, ovo združivanje doseglo je više od 600 destinacija. Članovi Oneworlda uključuju British Airways, American Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, LAN, Qantas, Japan Airlines, Malev i Royal Jordanian Airlines. Oneworld putuje na destinacije u US i Kanadi, Srednjoj Americi, Južnoj Americi, na Karibima, u Europi, na Srednjem Istoku, u Aziji, Africi i Australiji.

Združivanje zrakoplovnih kompanija pruža članskim kompanijama mnogobrojne koristi. To uključuje Code Sharing Agreements (dogovor o kodeksu) i smanjenje troškova poštujući operacije, održavanje, ulaganje i kupovinu. Koristi u kojima mogu uživati putnici su niže cijene avionskih karata, povećanje opcija za vrijeme polaska, moućnost letova na više destinacija, smanjeno vrijeme putovanja i različite druge posebne ponude.